Halvin kuntosali – Poltteleeko kuntokeskusjäsenyys? Vertaile hintoja ja säästä!

Hakusessa halvin kuntosali? Eri puolilla Suomea toimii lukuisia tasokkaita kuntokeskuksia, joiden valikoimaan kuuluu niin monipuolinen kattaus ryhmäliikuntatunteja kuin tasokas kuntosali. Osassa on saatavilla solariumin, lapsiparkin sekä kahvilan kaltaisia lisäpalveluja. Ennen kuin liityt sen enempää harkitsematta kuntokeskuksen jäseneksi, kannattaa palvelujen ja sijainnin lisäksi vertailla myös hintoja. Voit säästää useita satoja euroja.

Merkittävä hintaero halvimman ja kalliimman kuntosalin välillä

Kuluttajaliitto ja Kuluttaja-lehti ovat yhdessä selvittäneet kuntokeskusten hintoja. Lopputuloksena oli, että uusi treenaaja voi maksaa jopa 800 euroa enemmän kalliimmassa kuntokeskuksessa treenatessaan. Tutkimuksessa vertailtiin 13 eri kuntosaliketjun ilmoittamia hintoja. Naisille suunnattu Lady Line nousi tutkimuksen kiistattomaan kärkeen treenaajalle koituvia kuluja ajatellen, kun taas edullisinta osaa edusti uusi tulokas, jopa ympäri vuorokautisen treenaamisen mahdollistava Fitness24Seven. Hintoja selittää olennaisesti kuntokeskusten palvelutarjonta. Esimerkiksi kaikista Fitness24Seven-kuntokeskuksen toimipisteistä ei löydy ryhmäliikuntatunteja, kun taas joissain Lady Line -keskuksissa on esimerkiksi infrapunasauna, hierovia tuoleja sekä muita kuluttajaa hemmottelevia palveluja.

MTV:n Lifestyle päätyi selvityksessään samankaltaiseen lopputulokseen. Vertailun halvimpiin lukeutui jälleen Fitness24Seven, joka sai kavereikseen Fresh Fitness -kuntokeskuksen sekä Easyfit-treenikeskuksen.

Sitoutuminen kannattaa pitkässä juoksussa – jos tunnet elämäntilanteesi

Kun haluat liittyä kuntokeskuksen jäseneksi ja aiot jäädä pidemmäksi aikaa paikkakunnalle asumaan, lienee järkevintä ottaa pidempi sopimus. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus kun on aina kalliimpi kuin vuoden tai kahden vuoden määräaikainen sopimus. Osassa kuntokeskuksista voi toki käydä myös kertamaksulla, mutta useat niistä ovat hinnoitelleet kertalipun kipurajan yläpuolelle. Esimerkiksi Ruoholahden Motivuksessa kertakäynti kuntosalilla maksaa 12,50 euroa – monet muut kuntokeskukset ovat ilmeisesti hinnoitelleet kertalippunsa niin korkealle, etteivät tohdi edes kertoa sitä verkkosivuillaan.

Lue aina myös se pienellä kirjoitettu teksti

Tutustu sopimusehtoihin huolellisesti ennen nimen kirjoittamista paperiin. Ehdoissa muun muassa lukee, että jos haluat keskeyttää jäsenyytesi väliaikaisesti, toisin sanoen jäädyttää sen, se voidaan myöntää vain yllättävistä elämäntilanteen muutoksista, joita ovat muun muassa terveydelliset syyt, armeija tai raskaus. Jos muutat toiselle paikkakunnalle, se ei riitä jäädytysperusteeksi, paitsi jos uudella kotipaikkakunnallasi ei ole ELIXIA-keskusta kohtuullisen matkan päässä. Sopimusehdot eivät määrittele tätä kohtuullista matkaa, mutta uskoisin vahvasti, että siitä voi neuvotella asiakaspalvelijan kanssa.

Muita maksuja kuntosalin kuukausimaksun päälle

Kiinteän kuukausimaksun lisäksi aloittavalle treenaajalle lankeaa usein maksettavaksi myös aloitusmaksu tai jäsenmaksu, jonka suuruus vaihtelee kuntokeskuksittain ja paikkakunnittain. Esimerkiksi Helsingin Fitness24Sevenissä se oli viime vuonna 19,90 euroa, kun taas monissa LadyLine-keskuksissa vastaava summa oli 100 euroa. Fressi peri 49 euroa, SATS Elixia 59 euroa ja muun muassa Motivus Helsinki 69 euroa.

Osa kuntokeskuksista tarjoaa aloitusmaksun porkkanana Personal Trainer -ohjausta veloituksetta. Se kannattaakin ottaa, sillä PT:n opeilla saat kaiken hyödyn irti oman kuntokeskuksesi laitevalikoimasta. Ohjaukseen kuuluu yleensä myös omia tavoitteita tukeva saliohjelma, jota noudattamalla voit pyrkiä kohti tavoitteita myös omatoimisesti.

Räätälöi kuntosalijäsenyydestä mieluinen

Osa kuntosaleista on havahtunut hintatietoisten kuluttajien vaatimustasoon sekä yksilöityihin tarpeisiin. SATS Elixia uudisti omia jäsenyyksiään siten, että nyt treenaaja voi maksaa vain niistä palveluista joita käyttää. Kovin alhaiseksi ei kuukausimaksua saa palveluista tinkimälläkään, mutta miksi suotta maksaa esimerkiksi lapsiparkista, mikäli itsellä ei ole lapsia tai omat tenavat eivät viihdy lapsiparkissa päiväkoti- tai koulupäivän päälle. Kannattaa vierailla eri kuntokeskusten verkkosivuilla ja miettiä, mitä palveluja itse tarvitsee. Jäsenyyden räätälöinti juuri itselle sopivaksi kannattaa pitkässä juoksussa, sillä jo kympin tai parin hintaero tekee ison summan vuositasolla.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.